Datos personales

Sobre mi

El meu blog és la plataforma on poder exposar narrtives, imatges i filmacions de diversos autors que, en el seu moment, m'han impactat i m'han portat a la reflexió. Vull compartir en tots vosaltres aquestes troballes i, com jo, gaudir d'un petit moment.

Seguidores

jueves, 9 de mayo de 2013

MITE : LA SALUT

                                                                                 imat.google


Un factor extern  de la felicitat que també  està sobrevalorat és la salut individual . Un clamor general li atribueix ,equivocadament , una influencia decisiva que només s´explica partint de l´ambigüetat implícita en les dues definicions de salut més  reeixides que conec : la de l´Organització Mundial de la Salut , que defineix com "un estat complet de benestar físic ,mental i social i no solament l´absència d´afeccions i malalties", i la definició ,encara més optimista i poètica ,si és possible ,proposada al X Congés de Metges i Biòlegs en Llengua Catalana,que entenen la salut com "una forma de vida autònoma ,solidària i joiosa".

Però la veritat és que tots els experiments i enquestes realitzades demostren que només les malalties particularment greus tenen impacte negatiu en les taxes de la felicitat ,a diferència de la salut mental i els sentiments . Molta gent dóna per descomptada la seva bona salut i no se sent més feliç per això , mentres la gran majoria de malalts sol suportar amb enteresa els seus problemes sanitaris i   trobar la felicitat--fins i tot un percentatge elevat de tetraplègics aconsegueixen recuperar ,amb temps, un estat anímic compatible amb la seva difícil circumstància--. En canvi ,els hipocondríacs s´aferren a la misèria de la infelicitat encara que gaudeixin de bona salut

Per tant ,que ningú  busqui ara com ara ,emprentes o proves de les relacions entre la salut i la felicitat.

                                                                             text,Eduard Punset

2 comentarios:

Helena Bonals dijo...

El pitjor enemic és l'interior, diuen, encara que no sigui greu el que et passa, depèn de la teva naturalesa com t'ho prenguis.

FETS A CAPRITX dijo...

Efectivament Helena,la felicitat és complexa.
Un pot tenir alguna manca de salut i en canvi poder ser feliç.
Com diu Punset no és pot relaciona salut(no greu) i felicitat.
Salut Helena