Datos personales

Sobre mi

El meu blog és la plataforma on poder exposar narrtives, imatges i filmacions de diversos autors que, en el seu moment, m'han impactat i m'han portat a la reflexió. Vull compartir en tots vosaltres aquestes troballes i, com jo, gaudir d'un petit moment.

Seguidores

martes, 29 de abril de 2014

NUETS, DESPULLATS ,DESNUDOS.....

ELS AVANTATGES DE FICAR-NOS AL LLIT ( CADA DIA ) SENSE CAP PEÇA DE ROBA ES VAN FENT UN LLOC A LA LLISTA DE CONSELLS  PER DORMIR BÉ .UN 25% DE BRITÀNICS JA HO FAN , SEGONS UNA ENQUESTA RECENT.

Amb l´arribada del bon temps és fàcil que la defensa de dormir despullat us apareguí a Facebook o en altra xarxa social perquè alguns dels vostres amics han penjat un estat , un "post" , un tuit  o un 'elque sigui' que en parla.

La temperatura ambiental tè poc a veure amb el cas - si no és que vivim en algun lloc extremadament fred i sense calefacció -però possiblement la primavera convida a reobrir un debat incruent però recurrent  que , especialment en el mòn anglosaxó , ha acabat implicant experts com sexòlecs naturòpates i metges.

El consell de dormir sense roba va guanyat punts i potser acabarà entretant en la llista clàssica de recomenacions per dormir bé :aquella de fer exercici , sopar poc, no veure la tv ni treballar al llit -en realitat , no fer-hi cap altra cosa que dormir -hi o tenir-hi relacions sexuals - anar a dormir cada dia a la mateixa hora.
De moment , revistes , blogs , i portals de tota mena ofereixen llistes de motius per dormir amb " cinc gotetes de Channel número 5" ( o el perfum o aigua de colonia que cadascú prefereixi), com deia Marilyn Monroe.
Una de les expertes que ha formulat amb més claredat els beneficis de dormir despullats és la naturòpata nord-americana establerta al Canadà  Natasha Turner , que en el seu blog de ' HuffingtonPost ' n´enumera cinc de concrets , tots relacionats amb l´acció de les hormones , que es poden estimular si dormim amb temperatura adequada en lloc de fer-ho més abrigats del compte .

Segons Turner , dormir despullats permet.

1)  Que la temperatura del cos baixi prou per estimular la hormona antiedat

2)  Alliberar més hormones del creixement que reparen tots els teixits del cos i permeten cremar greix       abdominal.

3)  Dormir més profundament i més hores.

4)  Reduir els nivells de cortisol durant la nit , amb efecte sobre el nivell del colesterol , el sistema inmunològic   i la libido , entre d´altres coses.

5)  Produir més oxitocina , sobretot si dormim acompanyats i hi ha contacte de pell a pell durant la nit.

( De propina ; dormir junts i despullats també afavoreix la freqüencia de les relacions intimes i sexuals , " els orgasmes són els millors somnífers naturals" afirma Turner.

Altres experts afegeixen més raons, especialment per les dones .Segons Jennifer Landa autora de ' The sex driver solution for women ' els teixits sempre humits de la vagina alimenten els fongs i els bacteris i convé   "' deixar respirar ".
Algunes enquestes han intentat establir si la població tendeix a posar en pràctica aquests consells.
Fa dos anys , un estudi revelava que pocs nord-americans renuncien al pijama nomes un 8% segons aquestes dades , que són del 2012..
 Aquest mes d´abril , en canvi , s´ha fet públic un estudi que apunta que gairebé un 25% dels britànics dormen despullats , fet recollit per la prensa britànica , que sembla preocupada per si el costum afecta la indústria textil del pijama :  The Telegraph  publicava fa uns dies un reportatge que recollia les dades i feia un repàs històric de les celebritats que han manifestat el seu gust per portar roba de dormir , entre els quals esmenten l´actual primer ministre David Cameron ." The Guardian " va fer una enquesta entre els seus lectors i un 62% van afirmar que dormien despullats pel plaer pel sol fet.

                                                                                     text.del diari Ara.Cat

imatg.Google

2 comentarios:

Unknown dijo...

Molt interessant l'article, jo ho puc corroborar, no fa massa temps que ho faig, però si és tot un plaer i si a més té totes aquests avantatges.....

FETS A CAPRITX dijo...

Gràcies Jordi per la teva aportació. He de confessar que fa pocs anys que tambe he tingut aquesta necessitat. No sé per quina raó em va passar però si puc dir trobar un gran plaer i un sentit de lliberament
,però no sabia de tants beneficis .
Gràcies per dedicar-me uns minuts per llegir-me Jordi.