Datos personales

Sobre mi

El meu blog és la plataforma on poder exposar narrtives, imatges i filmacions de diversos autors que, en el seu moment, m'han impactat i m'han portat a la reflexió. Vull compartir en tots vosaltres aquestes troballes i, com jo, gaudir d'un petit moment.

Seguidores

viernes, 25 de abril de 2014

ABANS QUE CAMINAR --



 Els nens riuen fins deu vegades més que els adults .Els números són implacables.Investigacions recents han demostrat que els petits poden riure fins a 400 vegades al dia ( amb una mitjana de 300 ), mentre que l´adult més alegre no supera les 100 vegades diàries ( i la mitjana està en 25 ) . Sabem que els nens són graciosos . Riuen sovint i de coses de les quals els pares ja fa temps han deixat de veure-hi la gràcia .El seu humor es presenta , en aparença com una cosa molt simple , perquè de petits encara no són capaços de comprendre ni de reproduir estructures narratives llargues i complexes . De fet , juntament amb el plor , el somriure és el primer comportament social del nadó , mentre no es desenvolupi la parla.Les subtileses de la ironia i del doble sentit estan al començament fora de les possibilitats . El seu humor és obvi i imitatiu. 
No es sap quan es desenvolupa el sentit de l´ humor , la majoria comença a riure als dos o tres mesos . Una minoria significativa fins i tot després dels deu mesos . És un misteri . Una cosa és certa : els nadons aprenen a riure molt abans que caminar o comunicar
 d´altres maneres.
Així , l´humor seria un llarg aprenentatge que va per fases . Fins als quatre o sis mesos els nadons riuen quan se´ls fan pessigolles . Sembla un riure induït o causat per motius físics . Després , a poc a poc van assumint un paper més actiu . Segons algunes tesis més recents , l´humor infantil començaria a desenvolupar-se com a tal a partir del sis mesos d´edat . Com? Primer , copiant als seus pares . Aquest fenomen s´explica per l´efecte d´imitació ja que en aquest període els nadons estan pendents de totes les reaccions emocionals del pares .Així fan ganyotes , imiten el que sembla divertit , riuen a ple pulmó  quan veuen que els pares fan el mateix . Busquen l´acceptació social . Per això l ´anomenen "humor pro social " . Així , el nen repeteix sense parar una cosa que una vegada va fer sense voler i que als adults els va semblar graciosa , encara que no entengui el perquè : és una manera d´acostar-se al altre. 

2 comentarios:

CoriRP dijo...

M'agradat molt Rosalia

FETS A CAPRITX dijo...

Moltes gràcies Cori