Datos personales

Sobre mi

El meu blog és la plataforma on poder exposar narrtives, imatges i filmacions de diversos autors que, en el seu moment, m'han impactat i m'han portat a la reflexió. Vull compartir en tots vosaltres aquestes troballes i, com jo, gaudir d'un petit moment.

Seguidores

domingo, 11 de mayo de 2014

...HANNAH HÖCH--SOMNIS PERILLOSOS

imatg.Google


Hannah Höch , va estudiar a Berlín a l´escola municipal d´Arts Aplicades , pel que sembla menys elitista segons l´opinió de la seva família , que lluitava per una educació pràctica i igualitària .Més tard va assistir als tallers d´Orlik , l´artista de la Jugendstil.El 1919 participa en la primera exposició a Berlín i confraternitza amb l´ estètica extrema del Grup Novembre , on descobreix la riquesa equívoca de la figuració avantguardista europea : denúncia i document. 
La fotografia va ensenyar a Hannah la versatilitat del fotomuntatge , que va incorporar de seguida als seus primerencs i  eficaços collages: una expressivitat detonant amb les possibilitats il-limitades d´un sistema dinàmic de comunicació plastica .
Hannah Hölch  va presumir sempre d´un tarannà irònic i sense prejudicis , convençuda del magnetisme gràfic del trossejat , rescat i reorganització dels motius compositius quan s´utilitzen hàbilment i es presenten en un relat plàstic que uneixi reivindicació i aventura .
Va ser també una feminista activa des de la seva desafortunada joventut . Ja en la provocadora exposició del dadà berlinès , on va aconseguir colar-se Hölch es burlava de les mentides del burgès mitjà i apunyalava la "tripa" cervesera de la servil Weimar.
La figura menuda de la Hannah Höch , de cabells retallats i viril, gest malèvol i somriure només entrevist , destacant amb força en una poblada Galeria Gmurzynska de Colònia , a la tardor del 1971. Una dona enèrgica i temible demostrant una creativitat diriem intempestiva que ningú no discuteix -ni avui ,ni ahir . Paraules , imatges , ombres o somnis perillosos, com apunta felinament una crítica nord-americana. 
Text.J.F. Yvars. 

No hay comentarios: