Datos personales

Sobre mi

El meu blog és la plataforma on poder exposar narrtives, imatges i filmacions de diversos autors que, en el seu moment, m'han impactat i m'han portat a la reflexió. Vull compartir en tots vosaltres aquestes troballes i, com jo, gaudir d'un petit moment.

Seguidores

domingo, 30 de marzo de 2014

NI PASSOTES NI GENERACIÓ PERDUDA

fotogr.  Thomas Leuthard

Els joves sovint són qualificats, injustament , de passotes . La crisi no augura un futur esperançador . Però els experts constaten que hi ha molts tipus de joves i que si alguna cosa tenen en comú és que la seva identitat social passarà de l´accepció de "passota" a un perfil activista compromès i un civisme que encomanarà la resta de la societat en els propers anys.


L´expressió de generació perduda ja la va etzibar , als bojos anys vint del segle passat , Gertrude Stein  a Ernest Hemingway en dir-li " you are all a lost generations" .
Així , durant molts asnys , en l´imaginari social de la gran part de la població espanyola s´ha fet servir el qualificatiu de passotes per determinar la joventut . Es deia o es pensava que " només pensen a divertir-se" són uns consentits de´uns pares que els han deixat fer .
Les coses són més complexes , com la vida mateixa, el que comporta , al seu torn , la pluralitat dels joves .Els joves d´avui , afronten grans reptes .
Les dades ens poden portar a una visió pessimista del nostre futur però també  hi ha dades que, donen esperança i suposen un avanç.Fonamentalment aquelles pistes que ens indiquen que els joves estan prenent les regnes de les noves formes de mobilització i apostant per un compromís col.lectiu .De fet , els experts indiquen que la seva identitat social passarà de l´accepció de passota a un perfil activista compromès amb la realitat en la qual viuen i un civisme més alt que encomanarà la resta de la nostra societat durant els propers cinc anys.
Dades indiquen que creixerà la desafecció cap als partits i els sindicats - El compromís públic dels joves es manifestarà a traves de noves formes participació  i protesta  per qüestions socials concretes que afecten al conjunt del país , nació o estat,  desembocant en opcions polítiques  noves , capaces de recollir els seus vots . Es recolzaran en un marc de mobilització permanent , mantenint la influència  moral i la il.lusió .
Donar-los suport  , construint entre tots el marc del futur que volem assolir és una responsabilitat que els adults no podem obviar .

Analisi;Javier Elzo....Ignacio Calderon 

No hay comentarios: