Datos personales

Sobre mi

El meu blog és la plataforma on poder exposar narrtives, imatges i filmacions de diversos autors que, en el seu moment, m'han impactat i m'han portat a la reflexió. Vull compartir en tots vosaltres aquestes troballes i, com jo, gaudir d'un petit moment.

Seguidores

lunes, 21 de enero de 2013

MENÚS EQUILIBRATS TAMBÉ FORA DE CASA

imatge de pinterest



Dinar a la feina ,al restaurant o al campus ,no sempre és sinònim de menjar malament-Es pot seguir una dieta equilibrada fora de casa.
La distancia entre la llar i el lloc de treball ,l´institut o la universitat ,sovint obliga a treballadors i estudians a dinar fora de casa ,modificant les seves pautes alimentàries .Tant si seiem a taula de casa com al banc d´un parc o al restaurant ,el menú del plat o la carmanyola ha de ser variat i equilibrat.


CARMANYOLA EQUILIBRADA.

Portar el dinar preparat de casa ès més econòmic i permet programar els àpats a priori respectant els nostres hàbits d´ alimentació. Amanida  d´arròs  i  pasta  integral. ,llegums ,carn o peix  cuinats al forn  ,guarnicions  com esparrecs,xampinyons , tomaca, algues  etc.(saltejats ).són les  millors opcins per dur-les amb carmanyola.

Com postres ,l´opció més comoda i sana és alternar  peça de fruita o  fruits secs .

DIETA AL RESTAURANT

.Si l´opció és sortir de la feina o el centre  d´estudis i anar al restaurant ,convé seguir unes pautes per evitar menús poc nutritius i àpats copiosos.

Esculliu el menú que inclou : peix  o carn a la planxa ,en detriment dels fregits ,empanats  i  guisats.
procureu que la guarniciço dels plats  siguin vegetals  crus o bullits ,sense salses ni condiments -

Eviteu el menjar ràpid ,: tipus pizza  o entrepans d´hamburguesa .

No arribeu al restaurant  : amb molta gana .Per aixó ,podem menjar un iogurt . una peça de fruita o les anomenades barretes dietétiques , una estona abans.

Fugiu dels bufets lliures: on es pot menjar tot i el que es pot i vol.

 Més enllà dels ingredients ,ès important  dedicar uns tres quarts d´hora al dinar ,fer-ho sempre ( si es posible) dins la  mateixa franja  horària  i gaudir de la pausa ,tranquilitat ,i dels aliments-











4 comentarios:

mª dolors dijo...

Tens tota la raó Rosalia i és bo que ho anem recordant i no deixa'ns portar per la vista quan tenim l'estómac vuit.

Helena Bonals dijo...

Savis consells, Rosalia. Jo, per sort, no he de dinar mai a fora, ni vaig gaire al restaurant, tot i que de tant en tant m'agrada! Tots els règims han d'acceptar un "de tant en tant".

FETS A CAPRITX dijo...

Si,M.Dolors,avuí día , moltes persones tenen que menjar fora de casa i per salut o estética han de portar pautes alimentáries.
Per aixó he publicat aqueta miqueta de resum,per anar recordan. Besito M.Dolors

FETS A CAPRITX dijo...

I tant Helena,un "premi",sempre és aconsellable i bó per la salut i l.autostima.SEMPRE.
Gràcies per la teva participació Helena