Datos personales

Sobre mi

El meu blog és la plataforma on poder exposar narrtives, imatges i filmacions de diversos autors que, en el seu moment, m'han impactat i m'han portat a la reflexió. Vull compartir en tots vosaltres aquestes troballes i, com jo, gaudir d'un petit moment.

Seguidores

lunes, 21 de enero de 2013

MENÚS EQUILIBRATS TAMBÉ FORA DE CASA

imatge de pinterestDinar a la feina ,al restaurant o al campus ,no sempre és sinònim de menjar malament-Es pot seguir una dieta equilibrada fora de casa.
La distancia entre la llar i el lloc de treball ,l´institut o la universitat ,sovint obliga a treballadors i estudians a dinar fora de casa ,modificant les seves pautes alimentàries .Tant si seiem a taula de casa com al banc d´un parc o al restaurant ,el menú del plat o la carmanyola ha de ser variat i equilibrat.


CARMANYOLA EQUILIBRADA.

Portar el dinar preparat de casa ès més econòmic i permet programar els àpats a priori respectant els nostres hàbits d´ alimentació. Amanida  d´arròs  i  pasta  integral. ,llegums ,carn o peix  cuinats al forn  ,guarnicions  com esparrecs,xampinyons , tomaca, algues  etc.(saltejats ).són les  millors opcins per dur-les amb carmanyola.

Com postres ,l´opció més comoda i sana és alternar  peça de fruita o  fruits secs .

DIETA AL RESTAURANT

.Si l´opció és sortir de la feina o el centre  d´estudis i anar al restaurant ,convé seguir unes pautes per evitar menús poc nutritius i àpats copiosos.

Esculliu el menú que inclou : peix  o carn a la planxa ,en detriment dels fregits ,empanats  i  guisats.
procureu que la guarniciço dels plats  siguin vegetals  crus o bullits ,sense salses ni condiments -

Eviteu el menjar ràpid ,: tipus pizza  o entrepans d´hamburguesa .

No arribeu al restaurant  : amb molta gana .Per aixó ,podem menjar un iogurt . una peça de fruita o les anomenades barretes dietétiques , una estona abans.

Fugiu dels bufets lliures: on es pot menjar tot i el que es pot i vol.

 Més enllà dels ingredients ,ès important  dedicar uns tres quarts d´hora al dinar ,fer-ho sempre ( si es posible) dins la  mateixa franja  horària  i gaudir de la pausa ,tranquilitat ,i dels aliments-4 comentarios:

mª dolors dijo...

Tens tota la raó Rosalia i és bo que ho anem recordant i no deixa'ns portar per la vista quan tenim l'estómac vuit.

Helena Bonals dijo...

Savis consells, Rosalia. Jo, per sort, no he de dinar mai a fora, ni vaig gaire al restaurant, tot i que de tant en tant m'agrada! Tots els règims han d'acceptar un "de tant en tant".

Rosalia Bagés Julià dijo...

Si,M.Dolors,avuí día , moltes persones tenen que menjar fora de casa i per salut o estética han de portar pautes alimentáries.
Per aixó he publicat aqueta miqueta de resum,per anar recordan. Besito M.Dolors

Rosalia Bagés Julià dijo...

I tant Helena,un "premi",sempre és aconsellable i bó per la salut i l.autostima.SEMPRE.
Gràcies per la teva participació Helena