Datos personales

Sobre mi

El meu blog és la plataforma on poder exposar narrtives, imatges i filmacions de diversos autors que, en el seu moment, m'han impactat i m'han portat a la reflexió. Vull compartir en tots vosaltres aquestes troballes i, com jo, gaudir d'un petit moment.

Seguidores

martes, 11 de noviembre de 2014

LA MALA SALUT DE LA FLORETA

Guillaume Seignac
ELS AFALACS A DONES PER PART DE DESCONEGUTS S´HA CONVERTIT EN UN ASSETJAMENT AL CUAL ES VOL POSAR FI.

La floreta , aquest comentari afalagador dirigit majoritàriament a la dona disfressat de vers , va pel camí de passar a la història . La majoria de dones interpreten avui com assetjament o agressió verbal aquestes "flors" semàntiques llançades per desconeguts quan van pel carrer . I és que la floreta ha perdut tot el seu vers , si és que algún dia el va tenir , per conver-tir-se en la manifestació més vulgar del masclisme.
Anys enrere anomenar  "floretes" , "podien molestar menys que ara perquè la dona havia estat educada per estar sempre guapa  i disposada  " diu Aurora García Leal , professora retirada de Sociologia  de la UAB . Peró  les dones han superat aquest estadi i no necessiten que un desconegut realci en veu alta els seus atributs fisics per sentir-se millor . És més , "ara se  senten molt molestes perquè interpreten que amb aquests comentaris se les mira com un objecte ".
José Ángel Lozoya Gómez , membre del Fòrum i de la Xarxa d´Homes per la Igualtat , també coincideix amb García Leal en atribuir la mala salut de la floreta a l´actual realitat de la dona " Elles ja no creuen que els homes tinguem dret d´anar donant -les  la nostra opinió sobre el seu aspecte , sobre com són de desitjables o sobre el que seriem capaços de fer " , " aquests comentaris són sempre una forma d´assetjament , de prepotència , encara que s´utilitzin per adular

Els galantejadors han de saber que un simple "maca " dirigit  a una dona desconeguda pel carrer és assetjament si aquest afalac pertorba a la receptora . I molt més si aquestes adulacions són continuades .

text.Javier Ricou.

2 comentarios:

Helena Bonals dijo...

No ho havia pensat mai així, i trobo que té raó aquest escrit. A mi m'han dit "croqueta" i m'he enfadat.

FETS A CAPRITX dijo...

Ja era hora que totsA aquestes adulacions quant vas pel carrer s´hi possi fi . Moltes dones es senten pertorbades per aquests assatjaments difusos .
Gracies Helena ,