Datos personales

Sobre mi

El meu blog és la plataforma on poder exposar narrtives, imatges i filmacions de diversos autors que, en el seu moment, m'han impactat i m'han portat a la reflexió. Vull compartir en tots vosaltres aquestes troballes i, com jo, gaudir d'un petit moment.

Seguidores

martes, 17 de junio de 2014

SER DAVANT DE TENIR

imat.Rosalía

Som part d´una societat individualista , consumista ,egoista , competitiva , on hi ha una frenètica cursa per la satisfacció individual a tots els nivells . Aquests contravalors han aconseguit atrapar les persones , mesurant-les per paràmetres externs: competir amb l´altre per tenir més , comparar-se per buscar la superioritat , exercir el poder , etc.



Davant d´una societat desencantada cal cercar una ruta alternativa . Ens toca despertar a una visió diferent del món , una nova forma d´experimentar la vida. 
Per fer-ho és necessari un treball personal que unifiqui la ment i el cos en la interioritat i desenvolupi totes les dimensions de la persona 
En les nostres vides hem interioritzat pautes de relació i comportament que ara requereixen un desaprenentatge , per incorporar-ne d´altres que ens vinculin amb la pròpia interioritat , no imposades sinó adquirides per convicció , per creença personal, perquè sense aquesta convicció no ens hi podem comprometre .
  Vivim cap enfora . Ens importa més la nostra imatge exterior que el nostre interior . Així doncs tenim una assignatura pendent: el viure cap endins , mirar-nos a nosaltres mateixos de manera crítica i constructiva.
   Sòcrates afirmava que per l´ésser humà no té sentit viure una vida sense examinar-la . L´experiència sense preguntes és una experiència buida . La capacitat de preguntar -nos coses ens duu a un autoconeixement més profund i al coneixement de l´altre. Per tant, cal fer una pedagogia de ser, treballar l´atenció , la percepció i poder desxifrar tot el que experimentem . 
   En l´actualitat hi ha diversos programes educatius de treball de la interioritat que busquen experimentar a través d´espais de silenci , acompanyats de pràctiques de respiració que permeten una concentració més elevada , atenció i quietud des de dins d´un mateix . 
    Davant la cultura de tenir , que genera exclusió , discriminació i ressentiment, és fonamental reivindicar la cultura de ser. En l´actualitat està emergint una nova mentalitat que defensa la cultura de ser i que el capital espiritual més rellevant d´una societat són els seus ciutadans , el seu potencial i la seva capacitat per innovar , per crear , i per transformar la realitat .

                                                    Text, M,Rosa Buxarrais 


No hay comentarios: