Datos personales

Sobre mi

El meu blog és la plataforma on poder exposar narrtives, imatges i filmacions de diversos autors que, en el seu moment, m'han impactat i m'han portat a la reflexió. Vull compartir en tots vosaltres aquestes troballes i, com jo, gaudir d'un petit moment.

Seguidores

miércoles, 31 de julio de 2013

CULTURA COL.LABORATIVA

imatg,Google.

EL FENOMEN QUE IMPACTA JA EN L´ECONOMIA , LA CREACIÓ I EL CONEIXEMENT

"Els ciutadans col.laboratius, educats i connectats , estan inventant o redissenyant les seves vides a una velocitat infinitament superior a la de les ciutats que els acullen. I el cas  és que d´una manera espontània estan modificant , dibuixant una nova ciutat" , assenyala l´investigador Javier Creus , fundador d´Ideas for Change , consultora que assesora a importants empreses i institucions.

"Espanya , i especialment Barcelona , són referents mundials en tot el que té a  veure amb cultura oberta i col.laborativa ", apunta Creus , "Estem davant un gran canvi del sistema productiu . Per produir alguna cosa es necesita capital i treball. Quant al primer ens estem adonant que el capital ja no és el que era .
 D´una banda ens trobem amb un capital difós ( la fórmula  del crowdfunding;AMB PETITES APORTACIONS DE 10.000E.pot arribar a reunir un milió) i un altre que s´expressa en hores de feina o en monedes virtuals , com  el bitcoin , que es pot transferir sense deixar rastre. I en el treball passa el mateix . Cada vegada hi ha més persones que produeixen en el seu temps lliure més valor social que durant el temps que fa servir en la seva feina .La creació de Viquipèdia , per exemple , es porta el 2%del temps que els americans destinen a veure la televisió durant un any".

Emergeix , per tant , un nou agent econòmic que de forma espontànea està modificant l´economia però també les mateixes ciutats .
Per fer-se idea de la magnitut del fenomen n´hi ha prou amb entrar al wed del  blogaire en enginyeria mutimèdia Albert Cañigueral(www.consumocolaborativo.com),
"Avui la dimensió és enorme " assenyala Cañigueral " La gent està emprenyada i busca alternativas  "
text.Teresa Sesé.

4 comentarios:

Helena Bonals dijo...

A mi m'omplen tant els blocs! Voldria que tothom en tingués un.

hampton sc dijo...

Esa última frase es visionaria, Rosalía, "la gente está enfadada y busca alternativas"
Interesantísimo y, a mi entender, muy acertado post.
Besotes!!!

FETS A CAPRITX dijo...

Si Helena ,es molt "maco" pq dona la oportunitat de poder expressar les inquietuts d cadascun.
Salut Helena

FETS A CAPRITX dijo...

Gracias Piola.Espero y deseo nuevas alternativas a lo que hoy esta establecido. Sobre todo pensando en los jovenes ,todos preparadíssimos .
Bss Piola