Datos personales

Sobre mi

El meu blog és la plataforma on poder exposar narrtives, imatges i filmacions de diversos autors que, en el seu moment, m'han impactat i m'han portat a la reflexió. Vull compartir en tots vosaltres aquestes troballes i, com jo, gaudir d'un petit moment.

Seguidores

jueves, 13 de junio de 2013

LLUITAR CONTRA L´EXCLUSIÓ

imatg.google.
 
Culpabilitzar la victima d´un sistema socialment ineficient és una operació ideològica que pretén evitar que el sistema sigui qüestionat ,però que no serveix per explicar el fenomen ni en termes objectius ni en termes subjectius. Així doncs, des de un punt de vista objectiu , hauríem de referir-nos a exclosos laborals i no a desertors . Exclosos per la simple raó que no existeix prou feina per a tothom , ni és previsible que existeixi en el futur . La globalització , l´empenta dels països emergents , la carestia de recursos , entre altres causes , imposen un limit al creixement en els països avançats . Fa unes setmanes el setmanari alemany Die Zeit va publicar un dossier sobre el tema , la lectura del qual recomano.
Des d´un punt de vista  subjectiu , sería més precís parlar de lluitadors . En efecte, una bona part d´aquests joves exclosos s´esforça per inserir-se  en la vida econòmica .Si observo els titulars  que surten de la meva facultat , constato diverses estratègies . Uns creen petites empreses , no per fer-se rics ,sinó per viure dignament . D´altres atresoren coneixements i mèrits (màsters ,postgraus,etc.etc) , amb l´esperança que els hi siguin reconeguts. I també n´hi ha que proven fortuna en altres països . No són fugitius ,sinó combatens enfrontats a un enemic aterridor: l´atur estructural.
El resultat de la seva lluita és certament incert. Moltes iniciatives de joves emprendedors neixen limitades perquè els diners que durant anys s´han arriscat amb el totxos , encara confien poc amb el talent . Molts currículums  de persones joves ostenten tans mèrits que espanten alguns directius d´empreses que aprecien el servilisme , però temen la intel-ligència . I molts joves que aconsegueixen treballar a l´estranger   en llocs qualificats es veuen obligats a fer-ho en condicions precàries.
I,  malgrat tot . els exclosos lluiten i es preparen .Tant de bo el patiment d´aquesta geneació sigui la palanca de canvi social que necessitem.
 
Text.Francesc Codina

4 comentarios:

mª dolors dijo...

quina llàstima ! què els ha tocar viure els nostres fills ! sempre predicant que tenien de tenir un títol i estudiar i estudiar, perquè ara tinguin de marxar i nosaltres tenim de rebre gent sortida d'altres universitats, en principi menys preparades que les nostres.

FETS A CAPRITX dijo...

Pues sí M.Dolors ,,estem a les portes de grans canvis ,i els joves els hi tocara fer totes les reformes que demane la nova societat que s´està engendrant...Nàixer costa dolor i plors....

hampton sc dijo...

Desgraciadamente un texto certero y la fotografía de lo más irónica (decir divertida sería alta traición a las nuevas generaciones)
Esperemos tiempos mejores.
Besos, Rosalía, y feliz fin de semana!

FETS A CAPRITX dijo...

Gracias Piola,por dedicar unos momentos para leerme, y por tu partcipación ..Los deseos son mutuos,,,besos Piola..