Datos personales

Sobre mi

El meu blog és la plataforma on poder exposar narrtives, imatges i filmacions de diversos autors que, en el seu moment, m'han impactat i m'han portat a la reflexió. Vull compartir en tots vosaltres aquestes troballes i, com jo, gaudir d'un petit moment.

Seguidores

martes, 26 de marzo de 2013

LA MADURESA SEXUAL

imat.de googel

La sexualitat de l´edat madura ,encara que comenci a ser menys freqüent,no té per què ser menys gratificant .
Les parelles que conviuen en harmonia  descriuen la sexualitat de la seva maduresa com a més plàcida i menys apassionada que la que gaudien en la seva joventut,però la valoren de forma molt positiva des d´un punt de vista afectiu ;la qual cosa vol dir que a mesura que passen els anys ,lògicament,disminueix la freqüencia però pot augmentar l´afecte.

Cada etapa de la vida tè uns al. licients que li són propis i la sexualitat no n´és una excepció. La joventut és l´edat de la pasió i l´experimentació .L´adultesa ,la del compromís afectiu i de la resolució de conflictes ,com l´encreuament d´apetències i les distintes crisis de la convivència . I quan s´aconsegueix superar amb èxit aquesta fase,la parella queda instal.lada  en una plasidesa sexual en la que el desig i la potència es van suplint amb comprensió i experiència.

Assimilar qualitat sexual amb passió i freqüencia és un error típic de la persona que no accepta el seu declivi sexual .Estem acostumats a la competició i a la valoració quantitativa que aquesta manera de veure les coses abasta fins i tot la intimitat ,i ens fa creure que tot el que no sigui gaudir intensament ha de ser considerat insuficient o menys vàlid ,quan en realitat cada etapa de la vida sexual pot ser la millor  a condició que acceptem que el concepte millor varia amb els anys .I de la mateixa manera que no podem demanar a un jove que actuï com si tingués seixanta anys ,les persones d´aquesta edat tampoc no poden pretendre mantenir les prestacions sexuals de la seva joventut.

La naturalesa sap compassar les facultats amb el desig per aixó la gent que madura sap,per experiència ,que a mesura que minven les facultats són també menors les necessitats .Si s´accepta aquesta evidència psicofìsica  i no es demanen prèssecs a la figuera ,la parella pot gaudir d´una sexualitat homeostàtica lleugerament declinant que resulti tant gratificant com la parella necessiti i tant duradora com la vida els ho permeti.

Antoni Bolinches



2 comentarios:

Helena Bonals dijo...

Ho trobo molt bonic com és descrit.

FETS A CAPRITX dijo...

GRACIÈS HELENA.JO NO SÈ ESCRIURE NI RELATAR D.AQUETA MANERA.ÈS MERIT DE ANTONIO BOLINCHES...XO QUANT TROBO COSES QUE M.AGRADAN LES PUBLICÓ PER COMPARTIR OPINIONS ..SALUTACIÓ