Datos personales

Sobre mi

El meu blog és la plataforma on poder exposar narrtives, imatges i filmacions de diversos autors que, en el seu moment, m'han impactat i m'han portat a la reflexió. Vull compartir en tots vosaltres aquestes troballes i, com jo, gaudir d'un petit moment.

Seguidores

miércoles, 6 de marzo de 2013



Molta gent té hobbies .Alguns col.leccionen monedes antigues o segells estrangers ,altres ocupen el seu temps practicant algun esport. Molts llegeixen .Però els gustos sòn molt variats .Alguns prefereixen llegir només el diari o còmics ,altres prefereixen les novel.les ,mentres n´hi ha que prefereixen els llibres d´astronomia ,de fauna o de descobriments tecnològics.Per molt que m´interessin  els cavalls o les pedres precioses,no puc pretendre compartir el meu entusiasme amb tothom.Per molt que m´entusiasmi amb els programes d´esports que fan a la televisió ,hauré d´acceptar que moltes persones s´avorreixemn amb els esports.

Hi ha alguna cosa que ens interesi a tots? Hi ha alguna cosa que concerneixi tothom ,sense que importi qui som o a on vivim?

Què es la cosa més important ,a la vida? .Si ho preguntem a algú que s´estigui morint de gana ,ens respondrà :el menjar .Si ho preguntem a algú que  s´esta morint de fred ,ens dirà :la calor.Si ho preguntem a algú que se sent sol i aïllat ,ens dirà :la companyia ...

Però un cop s´ha cobert aquestes necessitats ,¿ hi haurà encara alguna cosa que tothom necessiti?Els 
filòsofs pensen que si.Pensen que l´esser humà no pot viure només del pa .Tothom necessita menjar ,naturalment .I tothom necessita amor i atenció.Però hi ha alguna cosa més ,a part d´aixo ,que tothom necessita .Necessitem saber qui som i per què estem aquí.

Interessarse  saber per què estem aquí no és un interès casual ,com ,per exemple ,col.leccionar segells .La gent que fa aquest tipus de preguntes participa en un debat que dura d´ençà que l´home viu en aquest planeta .Saber com han nascut l ´univers i la Terra ,com va néixer la vida , és bastant més important que saber qui ha guanyat més medallas d´or en els últims Jocs Olímpics.

La millor manera d´aproximarse a la filosofia és plantejar-se algunes preguntes .¿Com es va crear el món ?Hi  ha alguna voluntat o significat  darrera de tot el que passa ? Hi ha alguna mena de vida després de la mort?.Com podem respondre aquestes preguntes?I més important encara : com hem de viure? L´home s´ha preguntat aquestes preguntes al llarg dels segles .No sabem de cap cultura que no li hagi interessant què és l´home i d´on ve el món .

                                                                                   Text:El món de Sofia

No hay comentarios: