Datos personales

Sobre mi

El meu blog és la plataforma on poder exposar narrtives, imatges i filmacions de diversos autors que, en el seu moment, m'han impactat i m'han portat a la reflexió. Vull compartir en tots vosaltres aquestes troballes i, com jo, gaudir d'un petit moment.

Seguidores

sábado, 23 de marzo de 2013




                                                             

imt.de google.


L.home  és fet d´ençà peró no l´entendrìem sense l´enllà.

Mai un nadó és tan ençà que quan ha acabat de nèixer .El nadó resta molt entotsolat en la seva pell.Viu només del seu petit món ,de manera que .malgrat notar les mans de la mare i l´olor del mugró que l´oríenta cap a la llet no sap encara si tot aixó és una continuació d´ell o ve de fora .A poc a poc pren consciència que hi ha un món enllà de la seva derma .Quan comprèn plenament que hi ha un món fora d´ell ,per oposició esdevé conscient del seu jo ,distint  de l´entorn .És una consciència empírica ,molt poc reflexiva encara .Amb ella comença la seva història de persona.

L´enllà el crida .Només en  sent  la veu difusament i li és més possibilitat de futur que realitat de present .Per a ell, l´enllà són les mans de la mare ,les paraules dels familiars ,el bressol i el que hi ha dellà del bressol .Tanmateix,ja s´hi ordena .De bell antuvi posseix la capacitat per caminar-hi ,té curiositat ,tacteja les coses ,investiga nous espais ,s´enfila i cau i plora ,però hi torna fins que quan sénfila ja no cau i riu satisfet.I ve un moment que s´enfila cap als somnis . L´enllà se li ha fet present.
L´enllà ressona ben tost en l´infant .A mesura que vagi adquirint coneixements i paraules s´anirà obrint a aquest enllà .Sentirà ,dia a dia ,la veu de l´aventura i la crida dels ideals .A  mesura que els assumeixi esdevindrà madur, home fet. I mentre els senti romandra jove.

L´home no seria persona si no fos aventurer .La cruïlla entre la informació rebuda i la curiositat exercida el fa crèixer .Creix biològicament , sense reflexió , dut per  una força que el descabdella ; creix psíquicament ,a voltes amb reflexió i sent coautor de la creixença ;creix espiritualment i ideològicament ,sempre amb reflexió ,amb resultats ben seus , amo dels seus destins .Ès un argonauta d´ideals i d´esperances ,sempre endavant cap al futur.

 Jordi Llimona






2 comentarios:

Dolors dijo...

Preciós, Rosalia. Tant de bó tots podem mantenir una espurna d'aquesta infantesa.

FETS A CAPRITX dijo...

aiis,si Dolors!!un petit fragment de Jordi Llimona .
He buscat una imatge que el nen mira l´enllà ,buscant el futur..la mirada perduda cap a un devenir.
Sempre ,sempre poder conservar l´inocència del infant per un mon millor.
Besito Dolors.