Datos personales

Sobre mi

El meu blog és la plataforma on poder exposar narrtives, imatges i filmacions de diversos autors que, en el seu moment, m'han impactat i m'han portat a la reflexió. Vull compartir en tots vosaltres aquestes troballes i, com jo, gaudir d'un petit moment.

Seguidores

miércoles, 16 de octubre de 2013

LA COTILLA GENÈTICA


Les emocions han estat des de sempre les grans menystingudes , però formen part del que som , de la nostra realitat , i marquen el nostre aprenentatge ,  la manera que tenim de relacionar-nos l´estil amb què ens movem per  la vida....són les que que reigeixen en bona part les reaccions i la conducta que ens són propis.
Les fronteres entre la emoció i raó , entre coneixement intuïtiu i coneixement racional , s´ han difuminat . El llegat de persones sàvies , d´investigadors i científics que han tingut la gosadia de trencar barreres , de superar límits heretats o les imposicions del pensament rígid i descobrir-nos avenços i nous coneixements científics , que creiem impossibles.Són els savis que s han atrevit a anar més enllà , per reiinvindicar el protagonimse de les emocions , de la intuïcio i del nostre inconcient . Gràcies a ells , ara sabem que les emocions son més importants del que ens volien fer creure , que les emocions commouen la gent i determinen la major part de la conducta humana . Ara en sabem molt més , del poder real de la intuició , autèntica font de coneixement , dels ressorts de la felicitat i de la creativitat - Sovint insospitats - , o de la inmensa capacitat de la memòria , la gran traïdora. I de la importància de la interacció social per a tots nosaltres, malgrat que en alguns éssers humans es mostri disminuïda .
Gràcies a ells també sabem més , força més coses , de nosaltres mateixos . I això ens ajuda a avançar amb més seguretat per aquest camí que és la vida , de vegades plàcid , però sovint tumultuos , agitat per emocions tòxiques --i també per relacions que ho són--per convulsions emocionals com la solitud , una malaltia que pateixen una de cada deu persones i que és l´avantasala de la depressió , l´estrès o la gelosia , que comprometen la nostra felicitat, i sobre tot el nostre equilibri.
Els científics obren camins per a un futur més esperançador , ens franquegen unes quantes portes de la ment i de l´ànima , ens alliberen de la cotilla de la predestinació genètica --la plasticitat del cervell i les noves tècniques neurocientifiques permeten ser optimistes --, ens ajuden a corregir coses i a millorar . Perquè  la  ciència ha de servir per això : per millorar la qualitat de vida de les persones , per ajudar-les                .Text.E.Punset
                                                                                                       
                                                                                                       imat.de la xarxa

2 comentarios:

Helena Bonals dijo...

Amb la malaltia mental és increïble el que s'ha aconseguit.

FETS A CAPRITX dijo...

Tens raò Helena, amb les malalties mentals els grans avanços son molt importans .Menys mal que les investigacións donen el seu fruit-Salut Helena.