Datos personales

Sobre mi

El meu blog és la plataforma on poder exposar narrtives, imatges i filmacions de diversos autors que, en el seu moment, m'han impactat i m'han portat a la reflexió. Vull compartir en tots vosaltres aquestes troballes i, com jo, gaudir d'un petit moment.

Seguidores

martes, 25 de noviembre de 2014

NUESTRA AVENTURA PENDIENTE

La aventura por definición , es riesgo , adentrarse en terrenos desconocidos y perder el control sobre la situación . Nos da miedo salir del corralito y alejarnos de lo que, mal que bien, conocemos y dominamos , aunque no nos guste.
El refrán más siniestro de nuestra cultura popular es el de "más vale malo conocido que lo bueno por conocer " , no sea que nos salgamos de la madriguera y nos guste la libertad . 
Ahoguémonos  en la mediocridad y el aburrimiento en el mejor de los casos , pero por nada del mundo vayamos a descubrir cosas nuevas.
La aventura no es solo kms. y lugares exóticos, desconocidos ,  ni necesariamente poner en riesgo nuestra integridad física.
La aventura   es un estado mental, la introspección es un gran viaje . Saber lo que queremos y , sobre todo , lo que no queremos , y decidir romper amarras .
Lanzarnos a coger lo que deseamos sin que lo establecido nos paralice . Dejar un trabajo que nos tortura , alejarnos  de un amor que nos empequeñece , ser madre, luchar por nuestra vocación , romper con un grupo que nos aborrezca , dejar atrás amistades y familiares que nos hacen mofa , que nos desprecian . 
Empezar de nuevo  en cualquier ámbito de nuestra vida es una gran aventura . Las emociones están servidas . Se puede llegar a Itaca o no , pero la travesía es vida y desde luego el conformismo y la resignación aseguran una muerte lenta y dolorosa.
La comodidad , lo cotidiano, lo malo conocido nos puede pasar costosas facturas , y la aventura también , pero por lo menos lo has intentado y, sobre todo lo has vivido , eso nunca sale mal , vivimos tan poco que es una pena pasar la mayoría del tiempo adormeciendo nuestras ilusiones .


"Un obstáculo puede ser la piedra de una nueva oportunidad , para demostrar tu fortaleza "


martes, 11 de noviembre de 2014

LA MALA SALUT DE LA FLORETA

Guillaume Seignac
ELS AFALACS A DONES PER PART DE DESCONEGUTS S´HA CONVERTIT EN UN ASSETJAMENT AL CUAL ES VOL POSAR FI.

La floreta , aquest comentari afalagador dirigit majoritàriament a la dona disfressat de vers , va pel camí de passar a la història . La majoria de dones interpreten avui com assetjament o agressió verbal aquestes "flors" semàntiques llançades per desconeguts quan van pel carrer . I és que la floreta ha perdut tot el seu vers , si és que algún dia el va tenir , per conver-tir-se en la manifestació més vulgar del masclisme.
Anys enrere anomenar  "floretes" , "podien molestar menys que ara perquè la dona havia estat educada per estar sempre guapa  i disposada  " diu Aurora García Leal , professora retirada de Sociologia  de la UAB . Peró  les dones han superat aquest estadi i no necessiten que un desconegut realci en veu alta els seus atributs fisics per sentir-se millor . És més , "ara se  senten molt molestes perquè interpreten que amb aquests comentaris se les mira com un objecte ".
José Ángel Lozoya Gómez , membre del Fòrum i de la Xarxa d´Homes per la Igualtat , també coincideix amb García Leal en atribuir la mala salut de la floreta a l´actual realitat de la dona " Elles ja no creuen que els homes tinguem dret d´anar donant -les  la nostra opinió sobre el seu aspecte , sobre com són de desitjables o sobre el que seriem capaços de fer " , " aquests comentaris són sempre una forma d´assetjament , de prepotència , encara que s´utilitzin per adular

Els galantejadors han de saber que un simple "maca " dirigit  a una dona desconeguda pel carrer és assetjament si aquest afalac pertorba a la receptora . I molt més si aquestes adulacions són continuades .

text.Javier Ricou.

miércoles, 5 de noviembre de 2014

FORMAR-SE GARANTEIX TROBAR FEINA ?

collagista : Waldemar StrempleartQuants cops haurem escoltat : "Té dues carreres , dos màsters , tres idiomes i no troba feina?" . Malauradament avui dia la formacio no garanteix un lloc de treball en relació als coneixements però el que és segur és que ,sense formació . aquesta feina no arribarà mai . Calen llocs de treball de més alta qualificació i una millor relacio entre el món formatiu i el d l´empresa.

Un professor treballa per l ´eternitat : ningú pot predir on acabarà la seva influència ". Valgui aquesta cita de H.B Adams per reflexionar sobre les complexes interrelacions entre formació i mercat de treball.
Hem de formar per a les necessitas del mercat de treball?. Cal fer -ho per les actuals necessitats o per les futures ? En quines competències o coneixements ? Amb quina orientació i quins valors ? Preguntes recurrents i no  gaire sovint ben resoltes , partint del fet que el treball és el factor articulador bàsic de qualsevol societat. La societat i l´economia atuals afegeixen alhora més complexitat a aquest , sens dubte , difícil maridatge . La revolució tecnològica , la creixent globalització de les economies , els reptes globals , el sostre de vidre per a les dones , són tots ells factors que tensionen encara més els interrogants plantejats.

El món del treball és obert i estretament  interralacionat , i no sap de departaments estancats ni d´òrgans administratius tancats en si mateixos .

Donada l´ extrema complexitat , i amb els dèficits a Catalunya , quines haurien de ser les prioritats ? Quines polítiques públiques requerim per afrontar aquests dilemes ? Es tracta de qüestions extremadament delicades que requereixen reflexio i mes estudis específics.

Malgrat tot ,podem apuntar algunes línies :
Major inversió pública per a l´impuls d´estudis de prespectiva , així com foment de plataformes de treball conjunt i estable entre empreses , governs, agents socials, i institucions  acadèmiques .Un exemple interessant en aquesta línia és el de la Plataforma Coneixement , Territori i Innovacio , formada avui dia per 20 empreses i institucions del país .

Cal una creixent inversió pública en educació i una aposta de país per promoure una estructura econòmica de major valor afegit , que comporti l´extensió de llocs de treball de major qualificació i que connecti amb més eficàcia el sistema educatiu i econòmic .

                                                    text.Josep M.Vilalta .