Datos personales

Sobre mi

El meu blog és la plataforma on poder exposar narrtives, imatges i filmacions de diversos autors que, en el seu moment, m'han impactat i m'han portat a la reflexió. Vull compartir en tots vosaltres aquestes troballes i, com jo, gaudir d'un petit moment.

Seguidores

viernes, 23 de mayo de 2014

...L´INSTANT

imatg Google.

Dansa que dansa l´instant constanment , puntejant ritmes , oferint cants . Dansa que dansa i mai no és igual , ens convida al seu ball . L´instant , màgic punt del temps, esclat de la prèsencia , revelador de l´altra cara de la durada, l´eternitat.
Val la pena viure els instants . No solament perquè així aprofitem retalls  d´existència, perquè esdevenim presents en el present , sinó perquè per la seva naturalesa , fa ressonar en els mortals allò que és inmortal, en els efímers allò que és durador i en el limitats allò que és infinit . Els instants ofereixen sentors d´utopia , d´il.lusió i d´aventura . De vegades passem per la vida mig inconcients , i ens perdem una multitud d´experiències que haurien allargassat la nostra existència .Són moments de gràcia , que potser no tornaran a passar : un paisatge , una escultura , una persona . Cada instant és una vida , i tots una eternitat . Cada un d ´ells és suficient per donar sentit al nostre pas pel món.  
text.Jordi Llimona 

domingo, 11 de mayo de 2014

...HANNAH HÖCH--SOMNIS PERILLOSOS

imatg.Google


Hannah Höch , va estudiar a Berlín a l´escola municipal d´Arts Aplicades , pel que sembla menys elitista segons l´opinió de la seva família , que lluitava per una educació pràctica i igualitària .Més tard va assistir als tallers d´Orlik , l´artista de la Jugendstil.El 1919 participa en la primera exposició a Berlín i confraternitza amb l´ estètica extrema del Grup Novembre , on descobreix la riquesa equívoca de la figuració avantguardista europea : denúncia i document. 
La fotografia va ensenyar a Hannah la versatilitat del fotomuntatge , que va incorporar de seguida als seus primerencs i  eficaços collages: una expressivitat detonant amb les possibilitats il-limitades d´un sistema dinàmic de comunicació plastica .
Hannah Hölch  va presumir sempre d´un tarannà irònic i sense prejudicis , convençuda del magnetisme gràfic del trossejat , rescat i reorganització dels motius compositius quan s´utilitzen hàbilment i es presenten en un relat plàstic que uneixi reivindicació i aventura .
Va ser també una feminista activa des de la seva desafortunada joventut . Ja en la provocadora exposició del dadà berlinès , on va aconseguir colar-se Hölch es burlava de les mentides del burgès mitjà i apunyalava la "tripa" cervesera de la servil Weimar.
La figura menuda de la Hannah Höch , de cabells retallats i viril, gest malèvol i somriure només entrevist , destacant amb força en una poblada Galeria Gmurzynska de Colònia , a la tardor del 1971. Una dona enèrgica i temible demostrant una creativitat diriem intempestiva que ningú no discuteix -ni avui ,ni ahir . Paraules , imatges , ombres o somnis perillosos, com apunta felinament una crítica nord-americana. 
Text.J.F. Yvars. 

jueves, 8 de mayo de 2014

RONCS TRANQUIL.LITZADORSEstà vist i comprovat per diveros estudis científics que  " quan les persones acaricien un animal de companyia es disparen els mecanismes cerebrals relacionats amb el plaer , ajudant així a disminuir els nivells d´estrès ".Això beneficia l´organisme humà , redueix la pressió arterial .El ronc dels gats , a més, desperta en la psique mecanismes que tranquil-litzen el cos de les persones.
Les vibracions sonores que emeten els felins tenen un efecte precís sobre l´insomni o l´ansietat ; una cosa molt semblant a allò que passa quan escoltem música - Quan l´ amígdala hipocamp del cervell és estimulada pel ronc d un felí , aquesta produeix serotonina , la qual cosa ajuda a calmar la psique .
Aquests animals poden convertir-se en la mascota del futur per diverses raons: s´adapten millor a les cases que cada vegada són més petites, i per falta de temps de l´esser humà per poder sortir a passejar amb la mascota .Els gats, sens dubte ,son molt més urbanites .Independents  i solitaris , no necessiten grans espais , ni jardins.
"Percentualment , la majoria dels amos de gats són noies joves que viuen soles i gaudeixen de la seva llibertat " explica el vetrinari García Caraballo.
Text.Yaiza Saiz


domingo, 4 de mayo de 2014

....COMÚN DENOMINADOS ......

imatg.google.

Zapeo de madrugada (la mejor televisión a esas horas , como sabe todo el mundo) y me tropiezo con Annie Lennox en la CNN de verdad, la americana. Hace un anuncio sobre igualdad de género , la necesidad de que el mundo desarrollado exija al otro , que va por detrás un comportamiento decente sobre el particular . Annie (¡ que magnífico concierto junto a Pretenders en el Pachá de madrid , años ah !) está estupenda en su edad, que no sé cual será .Lleva el pelo muy corto ..... y muy blanco . Como yo Blanco total . Blanco precioso , perdonen la inmodestia , que si algo envidiable me dejaron mis padres fue la forma de encanecer sedosa  y brillante , bajo según que productos extraordinarios , francamente bella.Soy una de las muchas mujeres - muchísimas, cada vez más - que en su día se plantaron frente a los tintes . Pude haber optado por el castaño de Marujita , que tan bien armoniza , el rubio de Terelu , que queda muy Blade Runner en cuanto te pones una gabardina plástica de Muji.o el sencillo y socorrido rubio Jane Fonda , tan intemporal y universal que puedes llevarlo cuarenta años ( y puedes morirte con él ) que nadie acertará a decir si estás más cerca de los setenta que de los cincuenta . Aposté por parecer esa señora que ha huido también de los tacones y no se baja de sus Tod´s más que cuando repican muy muy fuerte.: Nochevieja , un estreno, una boda......Hidratantes , Tod´s y pelo blanco , pensé y que sean hijas de la risa las arrugas nuevas , que de las otras ya ni me acuerdo . Cabello blanco corto, semicorto , atado, suelto revuelto  despeinado casi siempre...El tiempo ha puesto en mi camino bellas y famosas compañeras de filas ; Jaime Lee Curtis, Meryl Streep , Helen Mirren , Judi Dench , Rosa Tous, Diane Keaton, Veanessa Redgrave , Françoise Hardy , la propia Lennox....exhibiendo esa honradez estética ....igualdad de género....sobre eso también

text.Pilar Pineda ..periodista
google.

viernes, 2 de mayo de 2014

ANEU PREPARANT LA BUTXACA !!!!

imatg.Chad Estes.


La meva àvia era una persona que venia de pagès ,humil, senzilla ,molt pràctica ,estalviadora .....I sort d´això perquè el seu enterrament ha costat gairebé un milió de les antigues pessetes  (uns 6000 e,) .Perquè avui, en aquests temps de crisi , l´últim atracament és el teu propi enterrament .A la meva àvia li va costar anys i esforços aconseguir el que es crema en 24 hores.
Entenc que el sector funerari s´hagi de guanyar la vida i que la feina té un cost , però no puc entendre que una caixa de fusta i el  seu folre costin més de 4000 euros , i això sense comptar les minimes flors ,recordatoris , iva, i altres extres que van a part .

L´ÚLTIM ATRACAMENT

carta a la Vanguardia per un lector. ;Jordi Darder Bustins 

jueves, 1 de mayo de 2014

S´HA ENAMORAT D´UN ALTRA ...............A tota persona li afecta una ruptura sentimental però li afecta poc o molt segons com es trobi amb si mateix , si té més o menys carències o capacitats per ser independent emocional. Si no acceptes l´inevitable , patiràs molt i acumularàs dolor i frustació amarga. No pots ser una ànima en pena dia rere dia , un captaire de l´amor . Aixó no arregla res i et perjudica en tots els aspectes , inclosa la feina .
Reprén la relació amb els teus amics . Certament ningú no pot manar en el seus sentiments . És en tals casos el moment de posar ales de llibertat a l´altra persona i, si ens l´estimem , practicar l´amor conscient  i noble , desitjar-li que sigui  o cerqui la felicitat

Esclar que es recuperara l´alegria , però s´ha de col-laborar-hi una mica . Les ferides de l´amor també es tanquen . . No t´aferris al teu patiment ; no afegeixis dolor al dolor .Recorda el bonic i savi adagi de Tagore

" Si plores perquè se n ´ha anat el sol , les llàgrimes t´impediran contemplar les estrelles" 


text Ramiro Calle...