Datos personales

Sobre mi

El meu blog és la plataforma on poder exposar narrtives, imatges i filmacions de diversos autors que, en el seu moment, m'han impactat i m'han portat a la reflexió. Vull compartir en tots vosaltres aquestes troballes i, com jo, gaudir d'un petit moment.

Seguidores

martes, 29 de abril de 2014

NUETS, DESPULLATS ,DESNUDOS.....

ELS AVANTATGES DE FICAR-NOS AL LLIT ( CADA DIA ) SENSE CAP PEÇA DE ROBA ES VAN FENT UN LLOC A LA LLISTA DE CONSELLS  PER DORMIR BÉ .UN 25% DE BRITÀNICS JA HO FAN , SEGONS UNA ENQUESTA RECENT.

Amb l´arribada del bon temps és fàcil que la defensa de dormir despullat us apareguí a Facebook o en altra xarxa social perquè alguns dels vostres amics han penjat un estat , un "post" , un tuit  o un 'elque sigui' que en parla.

La temperatura ambiental tè poc a veure amb el cas - si no és que vivim en algun lloc extremadament fred i sense calefacció -però possiblement la primavera convida a reobrir un debat incruent però recurrent  que , especialment en el mòn anglosaxó , ha acabat implicant experts com sexòlecs naturòpates i metges.

El consell de dormir sense roba va guanyat punts i potser acabarà entretant en la llista clàssica de recomenacions per dormir bé :aquella de fer exercici , sopar poc, no veure la tv ni treballar al llit -en realitat , no fer-hi cap altra cosa que dormir -hi o tenir-hi relacions sexuals - anar a dormir cada dia a la mateixa hora.
De moment , revistes , blogs , i portals de tota mena ofereixen llistes de motius per dormir amb " cinc gotetes de Channel número 5" ( o el perfum o aigua de colonia que cadascú prefereixi), com deia Marilyn Monroe.
Una de les expertes que ha formulat amb més claredat els beneficis de dormir despullats és la naturòpata nord-americana establerta al Canadà  Natasha Turner , que en el seu blog de ' HuffingtonPost ' n´enumera cinc de concrets , tots relacionats amb l´acció de les hormones , que es poden estimular si dormim amb temperatura adequada en lloc de fer-ho més abrigats del compte .

Segons Turner , dormir despullats permet.

1)  Que la temperatura del cos baixi prou per estimular la hormona antiedat

2)  Alliberar més hormones del creixement que reparen tots els teixits del cos i permeten cremar greix       abdominal.

3)  Dormir més profundament i més hores.

4)  Reduir els nivells de cortisol durant la nit , amb efecte sobre el nivell del colesterol , el sistema inmunològic   i la libido , entre d´altres coses.

5)  Produir més oxitocina , sobretot si dormim acompanyats i hi ha contacte de pell a pell durant la nit.

( De propina ; dormir junts i despullats també afavoreix la freqüencia de les relacions intimes i sexuals , " els orgasmes són els millors somnífers naturals" afirma Turner.

Altres experts afegeixen més raons, especialment per les dones .Segons Jennifer Landa autora de ' The sex driver solution for women ' els teixits sempre humits de la vagina alimenten els fongs i els bacteris i convé   "' deixar respirar ".
Algunes enquestes han intentat establir si la població tendeix a posar en pràctica aquests consells.
Fa dos anys , un estudi revelava que pocs nord-americans renuncien al pijama nomes un 8% segons aquestes dades , que són del 2012..
 Aquest mes d´abril , en canvi , s´ha fet públic un estudi que apunta que gairebé un 25% dels britànics dormen despullats , fet recollit per la prensa britànica , que sembla preocupada per si el costum afecta la indústria textil del pijama :  The Telegraph  publicava fa uns dies un reportatge que recollia les dades i feia un repàs històric de les celebritats que han manifestat el seu gust per portar roba de dormir , entre els quals esmenten l´actual primer ministre David Cameron ." The Guardian " va fer una enquesta entre els seus lectors i un 62% van afirmar que dormien despullats pel plaer pel sol fet.

                                                                                     text.del diari Ara.Cat

imatg.Google

viernes, 25 de abril de 2014

ABANS QUE CAMINAR -- Els nens riuen fins deu vegades més que els adults .Els números són implacables.Investigacions recents han demostrat que els petits poden riure fins a 400 vegades al dia ( amb una mitjana de 300 ), mentre que l´adult més alegre no supera les 100 vegades diàries ( i la mitjana està en 25 ) . Sabem que els nens són graciosos . Riuen sovint i de coses de les quals els pares ja fa temps han deixat de veure-hi la gràcia .El seu humor es presenta , en aparença com una cosa molt simple , perquè de petits encara no són capaços de comprendre ni de reproduir estructures narratives llargues i complexes . De fet , juntament amb el plor , el somriure és el primer comportament social del nadó , mentre no es desenvolupi la parla.Les subtileses de la ironia i del doble sentit estan al començament fora de les possibilitats . El seu humor és obvi i imitatiu. 
No es sap quan es desenvolupa el sentit de l´ humor , la majoria comença a riure als dos o tres mesos . Una minoria significativa fins i tot després dels deu mesos . És un misteri . Una cosa és certa : els nadons aprenen a riure molt abans que caminar o comunicar
 d´altres maneres.
Així , l´humor seria un llarg aprenentatge que va per fases . Fins als quatre o sis mesos els nadons riuen quan se´ls fan pessigolles . Sembla un riure induït o causat per motius físics . Després , a poc a poc van assumint un paper més actiu . Segons algunes tesis més recents , l´humor infantil començaria a desenvolupar-se com a tal a partir del sis mesos d´edat . Com? Primer , copiant als seus pares . Aquest fenomen s´explica per l´efecte d´imitació ja que en aquest període els nadons estan pendents de totes les reaccions emocionals del pares .Així fan ganyotes , imiten el que sembla divertit , riuen a ple pulmó  quan veuen que els pares fan el mateix . Busquen l´acceptació social . Per això l ´anomenen "humor pro social " . Així , el nen repeteix sense parar una cosa que una vegada va fer sense voler i que als adults els va semblar graciosa , encara que no entengui el perquè : és una manera d´acostar-se al altre. 

lunes, 21 de abril de 2014

HE APRENDIDO TANTO DE USTEDES......

                                                         http://youtu.be/It4WxQ6dnn0

Si por un instante Dios se olvidara de que soy una marioneta de trapo y me regalara un trozo de vida , aprovecharia ese tiempo lo más que pudiera , posiblemente no diria todo lo que pienso , pero en definitiva pensaria todo lo que digo.
Daría valor a las cosas , no por lo que valen , sino por lo que significan .  
Dormiria poco , soñaría más , entendiendo que por cada minuto que cerramos los ojos , perdemos sesenta segundos de luz.
Andaría cuando los demas se detienen , despertaría cuando los demás duermen .
Si Dios me obsequiara con un trozo de vida , vestiria sencillo ,me tiraría de bruces al sol, dejando en descubierto , no solamente mi cuerpo , sino tambien mi alma .
A los hombres les probaria cuán equivocados están al pensar que dejan de enamorarse cuando envejecen , sin saber que envejecen cuando dejan de enamorarse.
A un niño les daria alas , pero dejaría que él sólo aprendiera a volar.
A los viejos les enseñaría que la muerte no llega con la vejez, sino con el olvido.
Tantas cosas he aprendido de ustedes , los hombres.......
He aprendido que todo el mundo quiere vivir en la cima de la montaña , sin saber que la verdadera  felicidad está en la forma de subir la escarpada.
Me apartaria de los necios , los parlanchines , de las gentes con malas costumbres y actitudes.
Sería siempre honesto y mantendría lleno de amor y de atenciones a las personas a mí alrededor , siempre trataría de dar lo mejor ...
He aprendido que cuando un recien nacido aprieta con su pequeño puño , por primera vez el dedo de su padre, lo tiene atrapado por el resto de la vida .
He aprendido que un hombre sólo  tiene derecho mirar a otro hacía abajo , cuando ha de ayudarle a levantarse.
Son tantas cosas las que he podido aprender de ustedes , pero realmente de mucho no habra de servir ,porque cuando me guarden dentro de esa maleta , infelizmente me estaré muriendo.
Trata de decir siempre lo que sientes y haz siempre lo que piensas en lo más profundo de tu corazón.
Si supieras que hoy fuera la última vez que te voy a ver dormir , te abrazaría fuertemente y rezaría al Señor , para poder ser el guardián de tu alma.
Si supiera que estos son los últimos minutos que te veo , te diría " Te Quiero" y no asumiria , tontamente , que ya lo sabes .
Siempre hay mañana y la vida nos da siempre otra oportunidad para hacer las cosas bien, pero por si me equivoco y hoy es todo lo que nos queda , me gustaría decirte cuando te quiero , que nunca te olvidaré .
El mañana no está asegurado a nadie , joven o viejo . Hoy puede ser el último vez que ves a los que amas.Por eso no esperes más, hazlo hoy  ,ya que si mañana quizas no llega , seguramente lamentarás el día  que no tomaste tiempo para una sonrisa , un abrazo , un beso y que estuviste muy ocupado para concederle un último deseo.
Mantén a los que amas cerca de ti, diles al oído lo mucho  que les , necesitas , quíereles y trátalas bien , toma tiempo para decirles  "lo siento" , " perdoname", "por favor ", "gracias " y todas las palabras de amor que conoces.
Nadie te recordaré por tus nobles pensamientos secretos . Pide al Señor la fuerza y sabiduría para expresarte .
Finalmente , demuestra a los amigos y seres queridos cuanto te importan.


Carta de Gabriel García Marquez  de despedida a sus amigos. 
viernes, 18 de abril de 2014

PROBAR UN COLCHÓN

imatg.del  bloc.My Paradise


Sé que hay gente que no tiene problemas en tumbarse en el colchón de una tienda y hacer ver que duerme , descansa y lo que sea (desayuna , come ,ve la tv, se divierte ) delante de todo el mundo . Hay parejas que no se cortan a la hora de simular sus posiciones ( de dormir ) para ver si les gusta el colchón , si los muelles o el látex ( del colchón ) , la extensión y tamaño ( ejem ) se adecuan al espacio disponible de la habitación .....Me alegro mucho por esa gente , pero yo no soy así , y para los que somos más timidos o recatados , esta compra es como hacerla por internet.
Túmbese ,túmbese ....... dice el vededor animando, señalando un colchón que parece más magreado que los de las casas de colonias a las que vas con 12 años .Uno hace por estirarse , pero yo no sé ustedes , pero yo no me voy a la cama ( normalmente ) vestido y con las bolsas de la compra , con alguien que me mira y me anima , y rodeado de gente paseándose de forma distraída .

¿Por qué no hay probadores como en qualquier tienda de ropa? .Si para decidirme por una camiseta de 10e. puedo pasarme tres horas en una tiend y probarme media tienda en la privacidad de un probador , ¿por qué no pueden habilitar un habitáculo pequeño donde uno pueda probar colchón?.
No les digo que para el test del colchón haga falta ponerse el pijama , tener una sábana y una almohada , un libro, compañero/a de cama , luz indirecta , y ocho horas de paz .No hace falta tanto ,pero comprarse el descanso diario bajo una luz de concesionario de automoviles ,es comprar a ciegas .
Les cuento estas cosas porque son estos pequeños cambios e innovaciones los que hacen falta .

Text.Daniel Córdoba-Mendiola


martes, 8 de abril de 2014

..........VIDUÏTAT.........

fotogr.Mauricio VélezPerdre la parella és un cop emocional terrible. Però ,malgrat la tristesa i els canvis que implica la viduïtat , és possible construir una nova vida en comptes de desplomar-se anímicament.

Encara que poc a poc la tristesa va quedant enrere , són normals els forats en les dates senyalades . L´aniversari de la parella , els dies de Nadal , l´aniversari del casament ...es desperten vells records , sentiments , imatges . " No suposen un retrocés en el dol. Molta gent aconsella al vidu o vidua que oblidi. Però durant els primers mesos , tot recorda la persona morta , no es pot evitar ".El que més costa és el primer somriure i tornar a gaudir de la vida ." Descobrir-se rient , encara que el marit hagi mort fa uns mesos , i sense sentir culpabilitat" . Hi ha qui se sent culpable per gaudir de la vida , per haver sobreviscut la parella , per creure que no ha fet prou per ajudar-la.

Segons l´opinió de Jeroen Spijker , " sempre hi ha hagut una comprensió social més gran cap a les necessitats dels homes quan es tracta d´emprendre un nou projecte vital , trobar parella  o mantenir relacions sexuals. Ells també pateixen pressions , però menys " Pressions que es disparen sobretot  si la vídua té certa edat . "Si una dona de 30 anys enviuda , la societat accepta que refarà la vida sentimental . Encara que , en el cas d ´una dona de 75 anys , no és estrany sentir que " per què voldrà un altre home , si ja és gran " . En aquest cas , als prejudicis cap a la viduïtat se sumen els prejudicis cap a les persones grans ."No agrada que es tornin a aparellar o que se separin . No agrada que facin soroll".
Aquesta pressió sol venir de persones molt properes . "No és estrany  que els fills vulguin decidir per ells on han de viure o si poden aparella-se un altra vegada . Encara que els vidus-es de la tercera edat  també tenen desitjos , el risc està en què interioritzin  aquests prejudicis , que se sentin culpables per voler viure a la seva manera , per enamorar-se,i que reprimeixin els seus desitjos . Però la necessitat de gaudir de la vida i l´amor no envelleix.


text.José Andrés Rodriguez.

martes, 1 de abril de 2014

ESPERANDO LA GRAN FELICIDAD

imatg.google


Nuestra sociedad ha hecho de la felicidad un objeto, algo que conseguir , algo a lo que llegar.Desde esta perspectiva la hemos confundido con el confort , el placer o el bienestar , que si bien pueden apuntar hacia ella ,no son lo mismo.
No es un lugar al que llegar , es más bien una manera de andar .No es un  destino , es un síntoma que aparece al caminar .Y mientras hay quienes se dedican a perseguir la felicidad , otros la crean amando , sirviendo, desarrollando su conciencia , procurando cuidar lo esencial o brindando pellizcos de alegría a quienes los rodean y , cuando lo hacen , son  felices.
En un mundo donde cada vez más se confunde valor con precio y dejamos de valorar lo esencial, la infelicidad (léase  la depresión y la angustia )no para de aumentar . La cuestión es que las pastillas no nos darán la felicidad como tampoco nos liberarán completamente de esos dos males que nos aquejan hoy más que nunca .Pretenden también borrar la tristeza , eliminarla como algo innecesario , incómodo. Grave error: cuando ésta es tan necesaria para hacernos personas, humildes,compasivas, lúcidas. Es más, gracias a la tristeza reconocemos , por contraste , la alegría , el gozo.


"Muchas personas se pierden las pequeñas alegrías
mientras aguardan la gran felicidad"..PearlS.Buck

Text: Álex Rovira