Datos personales

Sobre mi

El meu blog és la plataforma on poder exposar narrtives, imatges i filmacions de diversos autors que, en el seu moment, m'han impactat i m'han portat a la reflexió. Vull compartir en tots vosaltres aquestes troballes i, com jo, gaudir d'un petit moment.

Seguidores

domingo, 29 de diciembre de 2013

..........INNOCENTS,,...,

 1. Text , Imatg. Albert Guiu .

  EL DIA DELS INNOCENTS

  Sigues innocent per un dia,
  així probablement:...
  entendràs la innocència
  dels que entenen la poma del paradís
  com la senzilla multiplicació
  del complex problema de la seva fam.

  Entendràs les llàgrimes impotents
  dels pares de família que perden la llar,
  per un sotmetiment involuntari
  a la majúscula dictadura del capital.

  Entendràs el dol callat i continu
  d'un rodamón ple de paraules
  a qui ningú vol escoltar,
  i el que és pitjor, ajudar.

  Entendràs l'interrogant etern
  de les crues absències
  de les persones assassinades
  pels salvatges instints dels homicides
  sense escrúpols, lògica ni raó.

  Entendràs els últims miols
  d'un nadó a la pastera,
  mentre udolen al mateix temps
  una lluna i una mare
  acusant l'absurd repartiment de la riquesa.

  Entendràs que fer por
  és un mecanisme de la covardia
  per a controlar els valents ,
  un reforç ideològic dels ignorants
  per a silenciar la cultura.

  Entendràs que la innocència
  sols pot tenir sentit humanista
  ornada amb el sentit de l'humor
  de qui fa broma empàtica
  amb altri o amb el proïsme.

  Entendràs el crit de Munch,
  el personatge de la camisa blanca de Goya,
  el plors de Zacarías davant la mort de la Milana,
  al nen del pijama de ratlles
  i a totes les víctimes d'Herodes.

miércoles, 18 de diciembre de 2013

UN MÓN PETIT

imatg.google-

Tot és gran , tot és petit , segons com ho mirem :les coses petites tenen el seu valor i, per tant , la seva grandesa .Per la seva energia , ¿que no és gran un proto?Qualsevol realitat , sigui persona o cosa , partícula o astre , és gran per raó de la seva intrínseca naturalesa.Em sembla que en això tothom hi pot estar d´acord.
Parem atenció , doncs , en els valors de les coses petites . Esguardem atentament una flor menuda  , una silene acaule , un lot corniculat o un miosotis, i ens adonarem de quants detalls mostren , de com en són , de vius ,  de llurs colors , de com aquests sovint es difuminen en passar d´un color a l altre . Quina gamma de verds, de grocs i de blaus .No cansen , potser perquè són tan xiquets , com un regal de la terra . Existeixen flors que , per llur esplendorositat , arriben a cansar . Les flors petites , en canvi , no afeixuguen mai . Les flors silvestres , naturals i senzilles , són com un oratjol per als ulls.
Poques coses gaudeixen de tant encant com les fires i les parades amb els seus taulells plens de robes , verdures , fruites , figuretes i quincalles . Són un regal per a la vista i per a l´olfacte . les parades de Santa Llúcia , amb l´olor de molsa i de suro , amb llumenets penjats com estrelles , les figuretes arrenglerades i els pessebres plens de fantasia, com un conte d´infants . I els ullets dels nens i les nenes , que ho miren tot com si hi veiessin somnis.Coses petites , casolanes , però que grans!!! puix desvetllen allò que de més humà tenim. Un mon que sempre retorna , que s´arrela en l´home , petit o gran .
Son importants les coses petites . Fan d´oli que greixa tot pas per  l´existència. Si només hi hagues coses grosses , toparien atès que contenen massa energia . Necessitem l´oli , freturem del coixí  . Són les  coses menudes les que fan d oli i de cuixí . Ens salven per la seva petitesa, humaníssima .
 

Coses menudes de cada día , casolanes i senzilles , tan properes que ni les notem , tan quotidianes que ni en fem cas , ens mantenen el sentit de la mesura i ens col.loquen al nostre lloc , petites coses que ens fan grans .

text.Jordi Llimona.

viernes, 13 de diciembre de 2013

A LA RECERCA DE LA CONSCIÈNCIA

Imatg.Cameron Gray

Intriga saber si hi ha una mena de separació entre l´acte habitual de pensar conscientment i els órgans biològics  que fan pensar de manera inconscient. Hi ha una separació abatòmica que sustenti aquesta separació virtual ?.No sembla gaire creïble .Fins ara ningú l ´ha trobat , tot i que moltes persones han buscat la base neurològica de la conciència , per saber en quines cèl.lules o en quines neurones es localitza.Francis Crick s´hi va dedicar molt de temps , abans de morir . En el seu llibre  (La búsqueda cientìfica del alma),va especular amb la idea que la conciència podria residir en una part determinada del cervell o en unes neurones amb concret . Però el que es va descobrint -com ha posat de manifest el psicòlec John Bargh , de la Universitat de Yale -és que hi ha moltes similituds entre el que fem inconscientment  i el que fem conscientment . És gairebé com si els processos conscients   utilitzessin els insconscients , com si recorreguessin el sistema antic , i per això hi hagues una semblança tan gran entre tots dos . Milers de milions d anys en què l´espai temps acollia la matèria es refredava i després s´obria pas la llum , es condensava tot seguit en les galàxies , abans de donar lloc a la vida , apareguda fa tan poc de temps , ningú sap dir com . Si calgués definir-la , el més adequat seria afirmar que es va tractar , com va suggerir Ken Nealson- científic de la NASA que va dirigir la primera recerca de vida a léspai - "d´una equivocació".  
text Eduard Punset

martes, 3 de diciembre de 2013

FINANZAS (6) ........CONSEJOS GENERALESimatg.google

CONSIDERAR EL PLAZO:   Si se pretende planificar el ahorro , siempre se deberia hablar a largo o medio plazo. Como alternativa , pueden hacerse dos cosas : especular (comprar y vender acciones a corto plazo) o hacer gestion de tesorería , es decir , dejar el capital en una cuenta corriente ...a la espera de algo .

RENTABILIDAD :  Con la tasa de inflacion actual y los impuestos , si quisiéramos una rentabilidad satisfactoria , esta debería ser del 4% anual. Y es difícil encontrar algo así sin correr riesgos  y sin un horizonte temporal largo que permita evitar malas sorpresas .

NO ENDEUDARSE PARA INVERTIR: Ahora que ha terminado la burbuja , piénselo : ¿ qué sentido tiene pedir una hipoteca a un banco si el dinero que queremos invertir no da para comprar un inmueble?.

NO SEGUIR MODAS : No hay que comprar cuando todos compran y vender cuando todos venden . Mejor comprar barato y vender caro . Seguir la manada nunca es una buena idea.

DISTINGUIR PRECIO Y VALOR ; Hay acciones que tienen un precio bajo. Alguna porque su compañia no es atractiva ( no tiene valor; por los productos que vende , por su mala gestión ) . Pero hay otras que sí, en potencia, tienen un gran valor , sobre todo en prespectiva ( porque el negocioes innovador y porque se está expandiendo en el exterior...) aunque su cotización no le refleje todavía . En el primer caso , no hará un buen negocio . En el segundo sí.

DIVERSIFICAR Y COMBINAR ;Significa considerar diferentes activos ( fija o variable ) , su riesgo intrínseco ( ojo : hay renta fija  de escasa calidad , como la deuda griega ) zona geográfica , divisas ( las fluctuaciones  de los tipos de cambio pueden suponer un riesgo)  . Escoger productos que tengan distinta liquidez . Y no confundir esta última con la seguridad del activo .

text,Piergiorgio M.Sandri.